XX. kongres ČOS, 4. česko-slovenský ortodontický kongres 
 

Anne Marie Kuijpers-Jagtman

Profesorka Kuijpers-Jagtman je emeritní profesorkou na Radboud University Nijmegen v Nizozemí. Od roku 1995 do září 2014 působila jako vedoucí Oddělení ortodoncie a kraniofaciální biologie Radboud University Medical Centre. Od roku 2009 zároveň působí jako profesorka ortodoncie na Universitas Indonesia v Jakartě (Indonésie). Od roku 2018 je také hostující profesorkou na Wuhan University v Číně. Je bývalou prezidentkou Evropské ortodontické společnosti (European Orthodontic Society, EOS).

Profesorka Kuijpers-Jagtman zastává přední místo v oblasti vývoje a podpory kvalitního postgraduálního vzdělávání v oblasti ortodoncie, a to na národní i na mezinárodní úrovni. Je spoluzakladatelkou Sítě pro evropské ortodontické programy v rámci programu Erasmus (Network for Erasmus Based European Orthodontic Programmes, NEBEOP) a do června 2017 zastávala funkci prezidentky. V letech 2009 a 2012 za své pedagogické úspěchy na Radboud University získala titul mimořádné profesorky. Je nositelkou ocenění Vynikající pedagog EOS za rok 2017.

Profesorka Kuijpers-Jagtman je šéfredaktorkou časopisu Orthodontics and Craniofacial Research, což je časopis v oboru ortodoncie, který patří mezi pět časopisů s nejvyšším impakt faktorem, a členkou redakční rady několika odborných časopisů. Za posledních 30 let realizovala rozsáhlý výzkum v oblasti rozštěpu rtu a patra a tkáňových reakcí během pohybu zubů v průběhu ortodontické léčby. V současnosti se věnuje především klinickému využívání trojrozměrného (3D) zobrazování a čelistní ortopedii založené na důkazech. Je (spolu)autorkou více než 350 recenzovaných odborných článků, byla vedoucí 48 disertačních prací a mnohokrát přednášela v 40 zemích celého světa.





















Generální partner

Hlavní partneři

Partneři

Mediální partneři