Dr. Monika Palmer

Stomatologické pregraduální a ortodontické postgraduální vzdělání absolvovala v Anglii a také v Torontu v Kanadě. Práci na akademické půdě začala na univerzitě v Newcastlu, kde získala pozici odborné asistentky na stomatologické klinice. V roce 1977 byla jmenována na pozici odborné asistentky na oddělení ortodoncie, kde byla zodpovědná za postgraduální vzdělávání v oboru. Vždy ráda učila a dělila se o své znalosti s ostatními.

V roce 1980 se rozhodla založit privátní praxi v Berlíně, se závazkem do budoucna dále pokračovat ve školící a přednáškové činnosti. Velmi úzce spolupracovala s maxilofaciálními chirurgy v Berlíně a rozvinula tak svůj zájem o obor ortognátní chirurgie a mezioborovou spolupráci u dospělých pacientů.

Dalším profesním zájmem Moniky Palmer je snaha o dosažení klinické dokonalosti, zejména pak v souvislosti s estetikou a harmonií obličeje, s moderními zobrazovacími metodami ke zlepšení diagnosticky, s léčebným plánováním a hodnocením výsledků ortodonticko-chirurgické spolupráce.

Jako hlavní přednášející byla pozvána na mnohá mezinárodní fóra, aby přednášela právě o těchto, ale i mnoha jiných tématech. Při několika příležitostech také vedla kongresové kurzy na téma “Chirurgická léčba”.

Je aktivním členem evropské Angleovy společnosti, kde byla v minulosti členkou vědecké rady, předsedkyní vědecké rady a později také prezidentkou Angleovy společnosti mezi roky 2006 – 2008. Je členkou Evropské ortodontické asociace (EAO) a mezinárodním členem Americké ortodontické společnosti (AAO). Je také malířka. Zajímá se zejména o teorii estetiky, barvy, rovnováhy a harmonie a jejich role v umění i v ortodoncii.

Generální partneři
Partneři
Partneři