Vážené dámy, vážení pánové, milé kolegyně, milí kolegové,

není to tak dávno, co jsme se setkali v Brně na XI. Kongresu České ortodontické společnosti. Nyní nastává opět čas, kdy se připravuje naše další setkání. Tentokrát mám to potěšení, že Vás po pěti letech mohu znovu pozvat do Prahy, do města na Vltavě, do města plného věží a historie.

Co nejsrdečněji Vás zvu na XII. kongres České ortodontické společnosti, který se bude konat ve dnech 22. – 24. 9. 2011. Kongres se bude konat v příjemném prostředí sálů Corinthia Hotel Prague.

Hlavní téma tentokrát bude Straight wire technika – dnes již bezpochyby nejpoužívanější technika mezi ortodontisty. Jistě si všichni rádi poslechneme nové poznatky a poslední novinky z této oblasti. Kongresový kurz na toto téma povede Dr. Hugo José Trevisi, který v České republice ještě nikdy nepřed nášel. Dr. Trevisi patří mezi velké propagátory této metody a je jedním z autorů techniky MBT. Bude nám proto velkou ctí ho na našem kongresu přivítat.

Druhé nosné téma kongresu jsou Rozštěpy. Pozvali jsme uznávané odborníky, kteří nám sdělí nejnovější poznatky v této problematice. Další přednášky budou v sekci Polytematika, kde bude mít svá sdělení mnoho dalších výborných odborníků nejen z řad ortodontistů, z České republiky i ze zahraničí. Čestnou přednášku Bedřicha Neumanna bude ten tokrát mít jeden z nejlepších světových ortodontistů, v České republice velmi dobře známý Björn U. Zachrisson. Ani tentokráte jsme nezapomněli na sekci pro ortodontické asistentky a zubní techniky. Doufám, že se i jim budou vybraná témata líbit a že se našeho kongresu zúčastní v hojném počtu. Pro společenský večer jsme našim nejbližším spolu pracovníkům vybrali prostory nedávno zrekonstruované Malostranské Besedy.

Prezidentský večer bude probíhat v reprezentativních prostorách jednoho z pražských paláců na Malostranském náměstí. Na páteční večer Vás srdečně zvu do Kaiserštejnského paláce, kde se opět všichni můžeme setkat a pobavit, tentokrát při tónech swingu. Pokud budete mít chuť, budeme rádi, když přijdete v dobovém oblečení ze 30. let minulého století.

Na setkání s Vámi se těší celý přípravný výbor kongresu.

Hana Tycová
Prezident kongresu

Generální partneři
Partneři