MUDr. Marie Štefková, CSc.

MUDr. Marie Štefková, CSc., ukončila studium oboru stomatologie na lékařské fakultě UP v Olomouci v roce 1965. Po promoci nastoupila na stomatologickou kliniku tamtéž, kde pracuje dosud. V r. 1970, po návratu prof. Kamínka ze studijního pobytu v Dánsku, začala pracovat na ortodontickém oddělení a podílela se na zavádění fixních aparátů do léčebné praxe a na výuce a školení této techniky. Postupně složila specializační atestaci a obhájila kandidátskou práci na téma lingválních oblouků. Je spoluautorkou dvou skript a současné učebnice Ortodoncie. Pravidelně přednášela na kongresech u nás i v zahraničí.

Od r. 1990 spolu s prof. Kamínkem prováděli kurzy u nás a na Slovensku, od r. 1992 přednáší na kurzech i v Polsku, které trvají dosud, a za které byla jmenována čestným členem Polské ortodontické společnosti. Tři volební období pracovala ve výboru ČOS jako předseda revizní komise, je členkou redakční rady časopisu Ortodoncie.

V posledních letech zajišťuje každý rok pravidelný úvodní praktický kurz pro lékaře zařazené do specializační přípravy v oboru ortodoncie a kurzy pro zubní asistentky a techniky.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Spolupráce