MUDr. Ivo Marek Ph.D.

Ukončil studium stomatologie na LF UP v Olomouci v r. 1990. V letech 1996-1999 absolvoval tamtéž postgraduální studium v oboru ortodoncie. V r. 1999 otevřel v Břeclavi Soukromé stomatologické centrum STOMMA, zaměřené na interdisciplinární zubní péči, především na spolupráci ortodontisty s parodontologem a implantologem. V r. 2008 ukončil doktorandské studium na LF UP v Olomouci (Ph.D.).

Jeho dizertační práce Resorpce apexu kořene při ortodontické léčbě byla vyhodnocena jako nejlepší odborná práce r. 2007 v oboru stomatologie. Spolu s doc. Starostou dosáhli několika výrazných klinických úspěchů. Jako první v ČR provedli autotransplantaci premoláru do místa středního řezáku (2003), zavedení monokortikálních kotevních mikrošroubů (2002), zavedení patrového nitrokostního implantátu (2002), vertikální tvorbu kosti postupnou extruzí (2003), posun dentálního implantátu fixním aparátem (2012). Nadále pracuje jako odborný asistent na Klinice zubního lékařství UP v Olomouci, dále jako externí učitel na ortodontickém oddělení VFN v Praze. Publikoval 30 článků a přednesl přes 150 odborných sdělení v ČR a zahraničí.

Je místopředsedou České ortodontické společnost, členem Evropské ortodontické společnosti, Americké ortodontické společnosti a Světové ortodontické společnosti. V r. 2007 byl jmenován čestným členem Implantologického klubu ČR za rozvoj spolupráce mezi obory ortodoncie a implantologie. Dále je členem redakční rady časopisu Ortodoncie, akreditační komise MZ ČR a zástupcem České ortodontické společnosti v EFOSA (Evropská asociace ortodontických společností) a recenzentem časopisu Ortodoncie a Angle Orthodontist.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Spolupráce