Kongresový kurz

SOPHIE ELIZABETH MENZEL

čtvrtek, 17.9.2020

O autorovi:

Dr. Elizabeth Menzel získala doktorský titul v oboru stomatologie na Universitě Stellenbosch v Jižní Africe. Pokračovala v postgraduálním vzdělávání v Německu jako asistentka na ortodontickém oddělení na Universitě v Kielu. Absolvovala specializační přípravu pro léčbu onemocnění temporomandibulárního kloubu u prof. Axela Bumanna.

Specializaci v oboru ortodoncie obhájila u prof. Schopfa na Frankfurtské univerzitě. V současnosti Dr. Menzel pracuje v soukromé ortodontické praxi v Herrschingu am Ammersee v Německu. Pracuje také ve Velké Británii a Vilniusu v Litvě, kde se zabývá léčbou pacientů se závažnými onemocněními temporomandibulárního kloubu a čelistí. Je členem multidisciplinární mezinárodní sítě pro léčbu kraniomandibulárních poruch (CMD).

Dr. Elizabeth Menzel je mezinárodně uznávaným odborníkem především v oblasti léčby temporomandibulárního kloubu a celostním pohledem na léčbu ortodontických anomálií. Je žádaným přednášejícím na ortodontických kongresech a kurzech po celém světě.


V rámci kongresového kursu se Dr. Menzel bude věnovat:

  • problematice ortodontické léčby s ohledem na správnou funkci čelistního kloubu a orofaciálního systému obecně, radami a tipy, jak dosáhnout funkčního, estetického a stabilního výsledku.
  • souvislostem ortodontických anomálií s problémy TMK, bolestmi hlavy, napětím krku, poruchami spánku, ušními problémy, vadným držením těla.
  • ortodontické léčbě temporomandibulárního kloubu od příčin vzniku patologie, k diagnostice, léčbě a stabilizaci.


Video dr. Menzel ke kongresovému kurzu je ke stažení zde (.mov)






















Sponzor kongresového kurzu

Mediální partner