Section for dental technicians                  

Vážené dámy, vážení pánové, ortodontické asistentky a zubní technici,

dovolte mi pozvat Vás na XVI. Kongres České ortodontické společnosti do města na soutoku Labe a Orlice, věnného města české královny, do Hradce Králové. Kongres se bude konat letos v trochu pozdějším termínu 15.-16. října 2015, ale věřím, že o to více se budete na odborné setkání těšit. Místem konání kongresu budou bývalé jezuitské koleje, dnes budova hotelu Nové Adalbertinum, nacházející se v samém centru města na Velkém náměstí.

Jak již bývá zvykem každý rok, připravili jsme pro Vás program v samostatných sekcích. Pro ortodontické asistentky je letos první kongresový den připraven teoretický a praktický kurz fotografování a managementu fotografie v ordinaci. Kurz povede zkušený stomatolog a fotograf v jedné osobě dr. M. Tomeček. Odnesete si cenné rady, zkušenosti a obrazový materiál, včetně manuálu do Vašich praxí. Pro praktický nácvik doporučujeme přinesení si vlastních ordinačních fotoaparátů, kde Vám bude doporučeno nastavení pro jednotlivé snímkování a vše si prakticky pod dohledem dr. Tomečka a jeho asistentek vyzkoušíte.

Druhý den bude zamřen multitématicky. Osvěžíte si základní kardiopulmonální reuscitaci a seznámíte se s organizací záchranného systému. Dále zazní přednášky věnované bolestem zad a krční páteře, jak bolestem předcházet a jak si od nich pomoci, připomenete si anatomii čelistí a důležitých struktur obličeje, seznámíte se CBCT snímkováním a základy ortodontické léčby fixními aparáty. Zkušený vakcinolog Vám také osvětlí situaci v očkování v České republice a mnoho dalšího.

Pro zubní techniky je připraven celodenní praktický kurz pájení a letování v ortodoncii. Kurz povedou zkušení lektoři M. Svorad a Kamil Kratochvíl. Druhý přednáškový den je věnován teoretickému a praktickému nácviku základní neodkladné resuscitace, seznámíte se s použitím defibrilátoru a dalších pomůcek KPR. Dále se budou přednášející věnovat bolestem zad a ergonomii při práci, pracovní neschopnosti atd. Seznámíte se se základy léčby fixními aparáty, lepením fixních retainerů a dalšími zajímavostmi.

Kromě odborného programu jsme pro Vás připravili pestrý společenský program, kromě tradičního večírku se mohou zájemci zúčastnit večerní prohlídky secesní vodní elektrárny Hučák.

Na prezidentský večer bychom Vás rádi pozvali do historické budovy Muzea východních Čech, kde si budete moci vychutnat nejen architekturu Jana Kotěry, ale také prohlédnout stálé expozice. Letošní bohatý společenský program se ponese v duchu let první republiky a budeme rádi, pokud přijdete stylově oblečeni. Pro zájemce bude také možnost večerní prohlídky secesní vodní elektrárny Hučák.

Těším se na Vaši účast a doufám, že budete z kongresu odjíždět s příjemnými vzpomínkami!

Alena Mottlová
Prezident kongresu

General partner

Main partner

Partners

Cooperation