PhDr. Jana Severová, CSc.

Jana Severová se narodila 23. ledna1947 v Brně. Na SVVŠ Slovanské nám. 7 v roce 1965 odmaturovala a téhož roku nastoupila ke studiu jednooborové psychologie na Filozofi ckou fakultu Masarykovy univerzity (tehdy J. E. Purkyně). Zde v roce 1970 studium ukončila státní zkouškou. Ještě za studií nastoupila do Kojeneckého ústavu v Brně, kde působila do roku 1977. Poté pracovala do roku 1988 v Ústavu psychologie ČSAV v Brně. V průběhu těchto let v roce 1981 složila rigorózní zkoušku a získala titul PhDr. V roce 1987 obhájila kandidátskou dizertační práci na téma „Hodnotové orientace dospívající mládeže“ a získala titul CSc.

Během 90. let pracovala na více pracovištích a nakonec v roce 1995 zakotvila na I. dětské interní a onkologické klinice FNUSA. Klinika se v roce 2003 přesunula do Dětské nemocnice. Na tomto pracovišti působila až do roku 2004, kdy byla z organizačních důvodů přesunuta na Oddělení dětské psychiatrie a psychologie Pracoviště dětské medicíny v FN Brno. Nyní je odbornou asistentkou na Ústavu psychologie a psychosomatiky LF MU Brno.

Její hlavní odborné zájmy jsou: vývojová psychologie, psychologická diagnostika, psychosomatické problémy, onkologičtí pacienti, poruchy příjmu potravy, tikové poruchy, terapie obezity.

Generální partneři
Hlavní partner
Partneři